Savjeti
Kako izabrati pravi dušek i na šta trebamo obratiti pažnju...

Dobar i zdrav san je osnov našeg života. Tokom spavanja mišići se opuštaju, ćelije obnavljaju, energija se nadoknađuje.
Ne zaboravite da najmanje 1/3 sopstvenog života provodimo u snu. Da bismo kvalitetno spavali, moramo imati dobar i udoban dušek, koji predstavlja temelj zdravog sna.
Dobro prilagodljivim materijalima u odnosu na telo, postiže se pravilan položaj kičme, bolja cirkulacija krvi i odmarajuće opuštanje.

Kako odabrati pravi dušek?

Pipanjem se ne može ništa zaključiti. Dušek vam treba za ležanje pa se pravi zaključak može doneti samo ako legnete. Treba leći na leđa, a potom na bok. Osećaj udobnosti, odnosno tvrdoće - mekoće dušeka je veoma individualan. Nesumnjivo je najbolje da svako proba dušek na kom će spavati.
Kupiti dobar ergonomski dušek zaista znači investirati u sopstveno zdravlje i zdravlje svoje porodice. To ujedno znači prevenciju ali i terapiju kod osoba koje imaju zdravstvenih problema sa kičmom, zglobovima, cirkulacijom...

Kako odabrati pravi dušek za djecu?

Odabir dušeka ključno je za zdrav san pa tako i za razvoj djeteta. Iako djeca nisu posebno izbirljiva po pitanju dušeka – pri kupovini je potrebno obratiti pažnju na nekoliko bitnih stvari. Materijali i tkanine trebaju biti antibakterijski i antialergijski. Dimenzije dušeka moraju omogućavati djetetu dodatni prostor, kako se ne bi dogodilo da zbog premale veličine dušeka dijete, u toku noći, padne s kreveta. Razmislite i o kupovini navlake za dušek.

Održavanje i čišćenje dušeka

Kako bi smanjili mogućnost nakupljanja nečistoća ili uništavanja dušeka preporučuje se korištenje posebnih navlaka za dušeke koje štite i čine ga dugovječnijim.
Pri čišćenju dušeka, nemojte upotrebljavati nikakva hemijska sredstva ili razrijeđivače, jer mogu našteti jezgri dušeka i time narušiti njegove karakteristike. Najbolji način čišćenja je povremeno usisavanje dušeka.
Vlaga može ozbiljno naštetiti svojstvima dušeka i značajno smanjiti vijek trajanja. Čuvajte dušek od izvora vlage.

Kontakt
Kontaktirajte nas i dogovorite sastanak

Adresa:
Majevička 1b, Banja Luka, RS/BiH
Telefon:
+387 51 585 706
Faks:
+387 51 585 708
Email:
info@agrokombinat.com


Katalog
Prelistajte naš proizvodni katalog